19 Aralık 2016 Pazartesi

2 dakikada Süper Yulaf Gevreği Tarifi

 


2 dakikada Süper Yulaf Gevreği

Meyveler, fındıklar ve balkabağı ile deneyin
Yulafın faydalarını biliyorsunuz, ama sabahları yapması çok fazla zaman mı alıyor? Yeniden düşünün. Bu yulaf gevreği tarifi kalp dostu, ve lif yönünden zengin. İçinde kabak, meyve ve tatlandırmak ve çıtır bir tat vermek için fındıklar var ve 2 dakikada hazır! Mikrodalgada yapın – bundan daha kolay ne olabilir? Bu tarif sizi tüm sabah formda tutacak!
İçindekiler
  • ¼ bardak yulaf 
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • ¼ çay kaşığı toz tarçın
  • 1 bardak yağsız süt 
  • 2 yemek kaşığı fındık (tuzsuz)
  • ½ bardak kesilmiş taze ya da kuru meyve
  • 1 yemek kaşığı kepek
Hazırlanması
  1. 4 bardaklık mikrodalgaya konabilen kaseye, yulafı, keten tohumunu, tarçın ve sütü karıştırın
  2. 2 dakika yüksek derecede mikrodalgada ısıtın
  3. Yulaf pişerken, fındıkları, meyveleri ve kepeği bir kaseye ölçün
  4. Pişen yulaf karışımını bir servis kasesine alın ve tadını çıkarın
Besin Değeri
1 kişiliktir.
Kalori: 360
Yağ: 1,5 gr
Doymuş yağ: 1,5 gr
Sodyum: 140 mg
Protein: 17 gr
Karbonhidrat: 45 gr
Şeker: 19 gr
Diyet lifi: 9 gr

Hiç yorum yok: