Keki İçin Malzemeler
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı un
- 25 gram kakao
- 4 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4 çay bardağı soğuk süt
Kekin Sosu İçin Gerekli Malzemeler
- Çikolata sosu
- İsteğe bağlı, taze veya konserve kirazlar
- Üstü için,
- Sade kremşanti
- Çikolata parçacıkları
YAPILIŞI;
- Öncelikle yumurtaları toz şekerle çatal yardımıyla iyice çırpalım ve geniş bir kabın içerisine dökelim.
- Süt hariç diğer malzemeleri kabın içerisine ekleyin ve mikser yardımıyla 4 dakika kadar yüksek devirde 2 dakika kadar düşük devirde çırpın.
- Hazırladığınız kek harcını kek kalıbının içerisine dökülür ve fırına verilir.
- Daha önceden ısıtmaya başladığımız 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar pişirilir.
- Pişen keki fırından aldıktan sonra üzerine soğuk sos dökülür ve kirazlar dizilir.
- Hazırlanan krema, dinlenmeye bıraktığımız kekin üzerine sürülür ve kek buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Keki dinlendikten sonra üzerine çikolata parçacıkları serpiştirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder