Malzemeler:
Hamuru İçin;
100 gram yumuşak tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
500 gr haşlanmış ıspanak
200 gram lor peyniri
1 Yumurta akıÜzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır ve yarım saat dinlendirilir. 2 tane bezeye ayrılır, bezeler tepsi büyüklüğünde yuvarlak açılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine açılan bezenin biri konulur ve resimdeki gibi içi yerleştirilir, diğer beze de üzerine kapatılır. Ortasına bir kase kapatılır ve kenarları çatalla bastırılarak şekil verilir. Daha sonra bıçakla 2 şer parmak aralıklarla dilimlere kesilir, üzerine yumurta sarısı sürülür. Dikkatlice içli kısım üste gelecek şekilde kıvrılır. Üzerine susam, kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder