27 Aralık 2016 Salı

Delioğlan sarığı nedir?


Delioğlan Sarığı Safranbolu’nun vazgeçilmez tatlılarından biridir.
Malzemeler:
  • 250 gram un
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 300 gram ceviz içi
  • 400 gram tozşeker
  • 1/2 limon suyu
  • açmak için nişasta
Hazırlanışı:
Unu, bir elek yardımıyla eleyip ortasını çukurlaştırın. Bu kısma zeytinyağı ve yumurtayı koyun. 50 ml. su ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. 15 dakika boyunca şu şekilde yoğurmaya devam edin. Önce yoğurarak uzatın, sonra 3’e katlayın. Hep aynı işlemi tekrarlayın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Her parçayı 15 cm. çapında açın ve iki tarafını nişastalayın. Üst üste koyarak 2 adet dörtlü grup oluşturun ve 2 saat dinlendirin.
Daha sonra her grubu oklava yardımıyla 50 cm. çapında açın.
Tereyağını eritip fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürün.
Ceviz içlerini robotta irice çekin. Toz şekerle karıştırın. Malzemeyi yufkaların üzerine koyun.
Bir avuç toz şekeri yufkaların üzerine serpip, önceden ısıtılmış fırında şekerler karmelize olana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
Kaynak: Mutfak Rehberi

Hiç yorum yok: