Kaymaçina, Balkan mutfağının en gözde tatlılarından biridir.
Malzemeler:
- 8 adet yumurta
- 1 kg. süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı: Yumurtaları büyük bir çırpma kabına kırıp,kabarana kadar iyice çırpıyoruz.
Hafif ılık sütün içine şekeri koyup karıştırarak eritiyoruz. Daha sonra sütü yumurtaların içine yavaş yavaş ekliyoruz.Yumurtalar kabardığı için karışım iki katına çıkacak. Pişerken tekrar inecek. Fırına dayanıklı cam tepsinin içine döküp 170 derecelik fırında yaklaşık 60-70 dak. pişiriyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Hafif ılık sütün içine şekeri koyup karıştırarak eritiyoruz. Daha sonra sütü yumurtaların içine yavaş yavaş ekliyoruz.Yumurtalar kabardığı için karışım iki katına çıkacak. Pişerken tekrar inecek. Fırına dayanıklı cam tepsinin içine döküp 170 derecelik fırında yaklaşık 60-70 dak. pişiriyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder