Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1/2 paket yaş maya
- 125 gram tereyağ
- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 1 adet havuç
- 1 kase ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurtanın sarısı (üzerine)
İç Malzeme:
- 100 gram beyaz peynir
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
- Mayayı ılık sütün içerisinde eritiyoruz.
- Tere yağını ocakta eritiyoruz.
- Havucu rendenin ufak tarafı ile rendeliyoruz.
- Sonra tüm hamur malzemesini sırası ile karıştırıyoruz ve hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
- Hamurumuz hazır olunca üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. (Kışın kaloriferin üzerine veya ısıttığımız tost makinesinin üzerine havlu serip mayalanmayı hızlandırabilirsiniz. )
- İç malzeme için, peyniri ufalıyoruz. Peynirin için akıp erimemesi için yumurta akı ve unu ilave edip karıştırıyoruz.
- Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hazırlıyoruz.
- Hamurumuz mayalanınca ufak parçalar alıp, elimizde açıp ortasına peynir harcından koyup kapatıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- 10-15 dk kadar da tepside mayalandıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Üzerleri kızarınca fırından alıyoruz.
- NOT; 18-20 adet çıkmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder