29 Aralık 2016 Perşembe

DEREOTLU ve HAVUÇLU POĞAÇA



Malzemeler:
  • 4 su bardağı un 
  • 1/2 paket yaş maya
  • 125 gram tereyağ 
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 adet havuç
  • 1 kase ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurtanın sarısı (üzerine)
İç Malzeme:
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı:
  • Mayayı ılık sütün içerisinde eritiyoruz. 
  • Tere yağını ocakta eritiyoruz.
  • Havucu rendenin ufak tarafı ile rendeliyoruz. 
  • Sonra tüm hamur malzemesini sırası ile karıştırıyoruz ve hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
  • Hamurumuz hazır olunca üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. (Kışın kaloriferin üzerine veya ısıttığımız tost makinesinin üzerine havlu serip mayalanmayı hızlandırabilirsiniz. )
  • İç malzeme için, peyniri ufalıyoruz. Peynirin için akıp erimemesi için yumurta akı ve unu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hazırlıyoruz.
  • Hamurumuz mayalanınca ufak parçalar alıp, elimizde açıp ortasına peynir harcından koyup kapatıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
  • 10-15 dk kadar da tepside mayalandıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp  fırına veriyoruz. Üzerleri kızarınca fırından alıyoruz.
  • NOT; 18-20 adet çıkmaktadır.

Hiç yorum yok: