Malzemeler:
1/2 su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağ
1/2 su bardağı şeker
1/4 su bardağı beyaz şeker
3/4 kase sürülebilir fıstık ezmesi (yarım su bardağı)
1 yumurta
1 çay kaşığı sıvı vanilya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 ¼ su bardağı un
1 tutam tuz
1 paket parça çikolata
YAPILIŞI;
1-Bir kabın içerisinde tereyağ ve şekeri (esmer + beyaz şeker) alıp mikserle orta hızda krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2-Daha sonra içine fıstık ezmesi, yumurta ve vanilya özünü ekleyip çırpmaya devam edin.
3-Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu elekten geçirerek birbiri ile karıştırın. Daha sonra unlu karışımı fıstık ezmeli karışıma ekleyip hamuru yoğurun.
4-İçerisine çikolata parçalarını da ekleyip homojen karışana kadar biraz daha yoğurun.
5-Hamurun içindekilerin birbiri ile etkileşip tadının çıkması için hamuru 45 dakika buzdolabında bekletin.
6- Fırınınızı 175°C’ye ayarlayın.
7-Buzdolabından çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve tepsiye dizin. Daha sonra hepsinin üstüne hafif şekilde çatalla ile bastırın.
8-Kurabiyelerinizi 9-10 dakika pişirin.
9-Tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya alın ve 15 dakika dinlendirin .
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder