23 Aralık 2016 Cuma

EL YAPIMI GÜL BÖREK TARİFİ


Hamuru için;
2 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı süt
1 Toz maya
2 Yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
2 Yemek kaşığı toz şeker
2  Tatlı kaşığı  tuz
Yeterince un
İÇİ İÇİN;
500 gram ıspanak
500 gram pırasa
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI;
Mayayı sıcağa yakın süt ve şekerle bir kabın içine koyun. 10 dakika beklesin,diğer sıvı malzemelerini ardından katı malzemelerini ekleyin, hamuru yumuşak yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru kabarana kadar dinlendirin. Hamur kabarırken ayıklayıp doğradığınız sebzeleri haşlayın. Haşlanan sebzeleri tavada sıvı yağla suyunu çekene kadar kavurun.
 Kabaran hamurlardan mandalina büyüklüğünde parçalar alın,açın. Kenarına içi koyun,rulo yapın.Döndürerek kıvırın.Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsilere dizin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: