25 Aralık 2016 Pazar

Marshmallowlu Tatlı


İçindekiler
    Çikolatalı kabuk
  • 4 bardak ezilmiş çikolatalı kurabiye kırıntısı
  • 12 Yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
    Vanilla KISIM
  • 1 1/2 fincan beyaz çikolata
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 fincan + 2 yemek kaşığı şekerlendirilmiş yoğun süt
  • 3/4 bardak marshmallow 
    Çilek KISIM
  • 1 1/2 fincan beyaz çikolata
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 fincan + 2 yemek kaşığı şekerlendirilmiş yoğun süt
  • 3/4 bardak marshmallow 


Talimatlar
  1. Çerez kırıntılarını ve eritilmiş tereyağı birleştirin. Parşömen kağıdı ile kaplanmış bir 9x13  kalıbın altına basın. Kenara koyun.
  2. Bir tencerede vanilya tabakası için beyaz çikolata parçaları, tereyağı ve şekerlendirilmiş yoğunlaştırılmış süt birleştirilir. Orta derecede düşük ısıda eritilir ve kremalı oluncaya kadar karıştırın.Beyaz marshmallowları da karıştırın. Hazırlanan kalıba kurabiye tabanın üzerine dökün. 30 dakika soğutun.
  3. Başka bir tencerede çilek tabakası için beyaz çikolata parçaları, tereyağı ve şekerlendirilmiş yoğunlaştırılmış süt birleştirilir. Erimiş ve kremalı olana dek orta derecede düşük ısıda karıştırın. Çilekli marshmallowları da  kremaya karıştırın. Vanilya katın üzerine hafifçe dökün. 4 saat boyunca veya tamamen soğuyana kadar  soğutun. 72 küçük kareye bölün. Oda sıcaklığında gevşek şekilde kaplanmış bir kapta saklayın. Servis yapın.

Hiç yorum yok: