25 Aralık 2016 Pazar

ERZURUM USULÜ SULU KÖFTE


MALZEMELER;
Köftes, İçin;
500 gram kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
2 yumurta
1 rendelenmiş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
Baharat
 Maydanoz

DİĞER MALZEMELER;
2 Patates/küp küp doğranacak
1 yemek kaşığı salça
1 ince ince doğranmış kuru soğan
 2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Su
YAPIŞI;
Bir kabın içerisine kıymayı, rendelenmiş soğanı, bulguru, maydanozu, yumurtayı, karabiberi, tuzu koyup iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, minik köfteler yapalım.
Tencereye sıvı yağı, tereyağını, salçayı koyalım ve kavuralım.
Tencere içerisine suyu ilave edelim.
Su kaynadıktan sonra köfteleri ilave edelim ve sulu köfte yemeğimizi pişirelim.

Hiç yorum yok: