Malzemeler
- 1 Su Bardağı İnce Bulgur
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Adet Soğan
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 1 Tutam Pulbiber
- 2 Diş Sarmısak
- 2 Su Bardağı Yoğurt
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp,üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin.İyice şişene dek bekletin.Daha sonra süzgeçten geçirip,geniş bir kaba alın.Un,tuz ve karabiberi ilave edin.Yoğurarak hamur kıvamına getirin.Elinizle koparıp,minik toplar yapın.
Tencerede su kaynatın.Çok az tuz katın.Köfteleri suya alıp,haşlayın.Kevgirden geçirip, tabağa alın.Diğer tarafta sarmısakları dövüp,yoğurda katın.Bulgur toplarının üzerinde gezdirin.
Üzerinin sosunu hazırlayın.Bunun için,2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun.1 çorba kaşığı salça ve bir tutam pul biberle karıştırın.Köftelerin üzerine gezdirin.Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder