24 Aralık 2016 Cumartesi

Fırın Torbasında Tahinli Cevizli Bal Kabağı Tatlısı


Malzemeler

  • 4 dilim orta boy temizlenmiş bal kabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker (bal kabağına renk vermek için)
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı su
  • Koroplast Fırın Torbası
  • 1 çay bardağı sıvı tahin
  • 10 adet iri ceviz kırıntıları
  • Hazırlanışı

    1- Kabaca doğradığınız kabakları fırın poşetine yerleştirin.
    2- Üzerine beyaz ve esmer şekeri serpip tarçıçubukları, su ve limon suyunu ilave edin. Poşetin ağzını telle bağlayıp tepsinin içine yerleştirin.
    3- Kullandığınız fırın tepsisinin biraz derin olmasına dikkat edin. Poşeti makas yardımı ile 5-6 yerinden delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (Pişme süresi kabağın cinsine göre değişebilir.)
    4- Fırına koyduktan 20-25 dakika sonra poşeti alt üst edin. Bu işlem kabakların tümünüşerbetle ıslanmasını sağlayacaktır.
    5- Alt üst yaptığınız kabağı 20 dakika daha pişirip fırından alın. Fırın poşetini açmadan önce 10 dakika kadar bekleyin.
    6- Fırın poşetini açıp pişen bal kabaklarını şerbetiyle birlikte servis tabağına alın. Malzeme soğuduktan sonra üzerine sıvı tahin gezdirip ceviz kırıntıları serpip servis yapın.

Hiç yorum yok: