Malzemeler
- 4 dilim orta boy temizlenmiş bal kabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı esmer toz şeker (bal kabağına renk vermek için)
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı su
- Koroplast Fırın Torbası
- 1 çay bardağı sıvı tahin
- 10 adet iri ceviz kırıntıları
Hazırlanışı
1- Kabaca doğradığınız kabakları fırın poşetine yerleştirin.
2- Üzerine beyaz ve esmer şekeri serpip tarçın çubukları, su ve limon suyunu ilave edin. Poşetin ağzını telle bağlayıp tepsinin içine yerleştirin.
3- Kullandığınız fırın tepsisinin biraz derin olmasına dikkat edin. Poşeti makas yardımı ile 5-6 yerinden delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (Pişme süresi kabağın cinsine göre değişebilir.)
4- Fırına koyduktan 20-25 dakika sonra poşeti alt üst edin. Bu işlem kabakların tümünün şerbetle ıslanmasını sağlayacaktır.
5- Alt üst yaptığınız kabağı 20 dakika daha pişirip fırından alın. Fırın poşetini açmadan önce 10 dakika kadar bekleyin.
6- Fırın poşetini açıp pişen bal kabaklarını şerbetiyle birlikte servis tabağına alın. Malzeme soğuduktan sonra üzerine sıvı tahin gezdirip ceviz kırıntıları serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder