YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
24 Aralık 2016 Cumartesi
Limonlu Rulo Pasta Tarifi
MALZEMELER:
3 adet yumurta
200 gr. toz şeker Yarım limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için: 750 ml. süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
1) Limonlu Rulo Pasta tarifini yapmaya kek hamurunu hazırlayarak başlıyoruz. Geniş ve derin bir karıştırma kabı içerisinde 3 adet yumurta ile 200 gr. toz şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yarım limonun suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 paket vanilya, 3 çay bardağı unu ilave edip bütün malzemeler karışıncaya kadar çırpıyoruz.
2) Hazırladığımız kek karışımını yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine döküyoruz ve her tarafına eşit olacak şekilde bir kaşık yardımı ile yayıyoruz. Ardından önceden 160 derecede ısıtılmış fırında kontrol ederek 10-12 dakika kadar pişiriyoruz. Kek piştikten sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo yapıyoruz ve kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
3) Ve ardından limonlu kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Orta boy bir tencere içerisinde 750 ml. süt, 4 yemek kaşığı toz şeker, yarım limon suyu, yarım çay bardağı nişasta ve 1 adet limon kabuğu rendesini sürekli karıştırarak krema kıvamını alıncaya kadar pişiriyoruz. Krema tam kıvamını alıp koyulaştığında 1 paket vanilya ile 2 tatlı kaşığı tereyağını ilave edip mikser ile yada bir çırpıcı ile çırparak kremayı hazırlıyoruz
4) Daha sonra soğuyan kekin yağlı kağıdını alıyoruz ve limonlu kremayı kekin üzerine döküp her tarafına eşit olacak şekilde sürüyoruz ve düzgün bir şekilde rulo yapıyoruz.
AFİYET OLSUN …
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder