- 3 yumurta
- 1 cay bardağı seker
- Yarim cay bardağı ıspanak püresi – pişirilmeden çiğ olarak robotta çekilmiş hali
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Kreması;
- 1 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı seker
- 1 kaşık tereyağı
- vanilya
- Yarım paket labne peynir veya krem şanti
YAPILIŞI;
- İlk olarak kremayı hazırlayalım derim ben ki soğuması için ayrı bir zaman ayırmayalım.
- Tencereye unu ve şekeri koyarak karıştıralım, üzerine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü ekleyelim.
- Karıştırarak krema kıvamını alana dek pişirelim.
- Ocaktan indirmeye yakın 1 kaşık tereyağını ekleyelim.
- Hemen arkasından vanilyayı ekleyelim ve karıştırarak ocaktan indirelim.
- Ilıdıktan sonra krem peyniri veya krem şantiyi de ekleyerek karıştıralım.
- Soğumaya bırakalım.
- Kek hamuru için; kabın içerisine ilk olarak yumurta ve şekeri alalım ve çırpalım.
- Üzerine püre halindeki ıspanağı katalım.
- Ardından un ve hamur kabartma tozunu da ekleyerek çırpalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı dökelim ve ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
- Üstü pembeleştiğinde fırından çıkaralım, ardından hemen kekimizi kağıdıyla birlikte rulo yapalım.
- Yaklaşık 5 dakika sonra yağlı kağıdı özenle kekin üzerinden çıkaralım ve kremayı kekin üzerine sürelim.
- Muzları ince ince dilimleyelim.
- Muzları kremanın üzerine yapıştıralım. Veya rulo halindeki kekimizin ortasına muzu bir bütün olarak da yerleştirebiliriz.
- Hazırladığımız pastayı buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder