24 Aralık 2016 Cumartesi

Ispanaklı Rulo Yaş Pasta Tarifi

MALZEMELER;

  • 3 yumurta
  • 1 cay bardağı seker
  • Yarim cay bardağı ıspanak püresi – pişirilmeden çiğ olarak robotta çekilmiş hali
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Kreması;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı seker
  • 1 kaşık tereyağı
  • vanilya
  • Yarım paket labne peynir veya krem şanti


YAPILIŞI;

  1. İlk olarak kremayı hazırlayalım derim ben ki soğuması için ayrı bir zaman ayırmayalım.
  2. Tencereye unu ve şekeri koyarak karıştıralım, üzerine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü ekleyelim.
  3. Karıştırarak krema kıvamını alana dek pişirelim.
  4. Ocaktan indirmeye yakın 1 kaşık tereyağını ekleyelim.
  5. Hemen arkasından vanilyayı ekleyelim ve karıştırarak ocaktan indirelim.
  6. Ilıdıktan sonra krem peyniri veya krem şantiyi de ekleyerek karıştıralım.
  7. Soğumaya bırakalım.
  8. Kek hamuru için; kabın içerisine ilk olarak yumurta ve şekeri alalım ve çırpalım.
  9. Üzerine püre halindeki ıspanağı katalım.
  10. Ardından un ve hamur kabartma tozunu da ekleyerek çırpalım.
  11. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı dökelim ve ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
  12. Üstü pembeleştiğinde fırından çıkaralım, ardından hemen kekimizi kağıdıyla birlikte rulo yapalım.
  13. Yaklaşık 5 dakika sonra yağlı kağıdı özenle kekin üzerinden çıkaralım ve kremayı kekin üzerine sürelim.
  14. Muzları ince ince dilimleyelim.
  15. Muzları kremanın üzerine yapıştıralım. Veya rulo halindeki kekimizin ortasına muzu bir bütün olarak da yerleştirebiliriz.
  16. Hazırladığımız pastayı buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: