23 Aralık 2016 Cuma

Havuç Rüyası Tarifi


Havuç rüyası tatlısı görünüşü çok güzel olan bir tatlıdır. Yapılışı da çok 
kısa sürmektedir
MALZEMELER:
  • 1 kg havuç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • Arasına dizmek için pötibör bisküvi
YAPILIŞI:
Havuçları soyun, iri doğrayın ve 5  su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları suyuyla beraber rondodan geçirip püre yapın.Püreyi tencereye alın.
Nişastayı bir bardak suda çözerek püreye karıştırarak ilave edin.Şekeri,limon suyunu , kabuklarını ve vanilyaları ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine kepçe yardımıyla  ince bir tabaka muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. Ben dikdörtgen borcam kullanarak 4 kat oluşturmayı tercih ettim.Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta en az 3 saat dinlendirip servis edin.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok: