23 Aralık 2016 Cuma

KIYMALI İSTİRİDYE KÖFTELİ MANTI TARİFİ



MALZEMELER;

Hamur için
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
 İçi  için;
  • 500 gram kıyma
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 diş  sarımsak 
  • 1 tane  soğan 
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • ½ çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı pul biber
Sosu İçin;
  • 1-2 çorba kaşığı tereyağı
  • 500 gram yoğurt
  • Kuru nane
  • Pul biber

 Tarifi:


  1. Hamur  karıştırma kabında un, tuz, yumurta, süt ve su karıştırın. Yaklaşık 5-7 dakika elastik bilye oluşana kadar yoğurun. Doldurmak için hazırlanırken örtün ve dinlendirin.
  2. Tüm kuru baharatları ½ su bardağı suya ekleyin.
  3. İnce, ince soğanı  ve sarımsağı doğrayın ve kıymaya  ekleyin  Çok iyi karıştırın. Kalan iç malzemelerini de ilave edin.İçi hazırlamış olduk.
  4. Bir parça hamur kesin ve unlanmış bir yüzeyde ince bir yuvarlak içine açın. veya benim gibi bir  bardağı kullanarak küçük, küçük daireler kesin.
  5. Her hamura yaklaşık 1 çay kaşığı iç koyun.
  6. Resimdeki gibi yarım ay yaratarak kenarlarını sıkıştırın. Dolunay oluşturmak için iki ucunu birbirine sıkıştırın.
  7. Köfte  pişirme kağıdına yerleştirin. Hamur bitinceye kadar köfte yapmaya devam edin. 
  8. Köftelerin yapımı bitince;

Köfteyi kaynatmak için
  1. Büyük bir tencerede, bir litre su, birkaç defne yaprağı, birkaç karabiber ve tuz ekleyin. Suyu kaynar kaynama noktasına getirin.
  2. Köfteleri ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Tereyağı veyoğurt ile servis yapın.
Köfte kızartması için
  1. Kızartma tavasında sıvı yağı kızdırın.
  2. Yağ sıcak olduğunda,  köfteleri ekleyin.
  3. Altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  4. Yemek bir kaç dakika bekletilir.
  5. Üzerine istenilen sosu dökerek yiyebilirsiniz. 
Köfte buhar için
  1. Yağlanmış buhar aparatına  köfteleri  tek katmana koyun.  Kaynayan suyun üzerine koyun.
  2. Kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.  Piştikten sonra  bir kaba   köfteleri çıkarın ve havalandırın.
  3. Sebzelerin veya salatanın  yanında servis yapın.  Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: