MALZEMELER;
Hamur için
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
İçi için;
- 500 gram kıyma
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 tane soğan
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- ½ çay kaşığı kurutulmuş kekik
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 2 çay kaşığı pul biber
Sosu İçin;
- 1-2 çorba kaşığı tereyağı
- 500 gram yoğurt
- Kuru nane
- Pul biber
Tarifi:
- Hamur karıştırma kabında un, tuz, yumurta, süt ve su karıştırın. Yaklaşık 5-7 dakika elastik bilye oluşana kadar yoğurun. Doldurmak için hazırlanırken örtün ve dinlendirin.
- Tüm kuru baharatları ½ su bardağı suya ekleyin.
- İnce, ince soğanı ve sarımsağı doğrayın ve kıymaya ekleyin Çok iyi karıştırın. Kalan iç malzemelerini de ilave edin.İçi hazırlamış olduk.
- Bir parça hamur kesin ve unlanmış bir yüzeyde ince bir yuvarlak içine açın. veya benim gibi bir bardağı kullanarak küçük, küçük daireler kesin.
- Her hamura yaklaşık 1 çay kaşığı iç koyun.
- Resimdeki gibi yarım ay yaratarak kenarlarını sıkıştırın. Dolunay oluşturmak için iki ucunu birbirine sıkıştırın.
- Köfte pişirme kağıdına yerleştirin. Hamur bitinceye kadar köfte yapmaya devam edin.
- Köftelerin yapımı bitince;
Köfteyi kaynatmak için
- Büyük bir tencerede, bir litre su, birkaç defne yaprağı, birkaç karabiber ve tuz ekleyin. Suyu kaynar kaynama noktasına getirin.
- Köfteleri ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Tereyağı veyoğurt ile servis yapın.
Köfte kızartması için
- Kızartma tavasında sıvı yağı kızdırın.
- Yağ sıcak olduğunda, köfteleri ekleyin.
- Altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- Yemek bir kaç dakika bekletilir.
- Üzerine istenilen sosu dökerek yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder