Malzemeler:
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 14 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
- 2 çay kaşığı vanilya özü
- 2 büyük yumurta
Üzeri için;
- 350 gram beyaz krem peynir, yumuşamış
- 7,5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, yumuşamış
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1, 3/4 su bardağı pudra şekeri
- Çeşitli taze meyveler, dilimlenmiş
Yapılışı:
1. Büyük bir kapta 14 yemek kaşığı tereyağı ile 1,5 su bardağı şekeri iyice kabarana kadar, 3-5 dakika çırpın. Vanilya ve yumurtaları ekleyin ve iyice birleşinceye karıştırın. Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, tuz) de ekleyin tüm malzemeleri karıştırın. Hamuru dinlenmeye bırakın.
2. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Dinlenmiş hamuru büyük bir daire şeklinde açın ve yuvarlak bir pişirme kabına yerleştirin. 2-3 yemek kaşığı şeker serpin. Fırında 17-20 dakika pişirin.
3. Pişen hamuru buzdolabında soğumaya bırakın. Üst malzemelerini bir kapta karıştırın ve soğumuş hamurun üzerine yayın. Tekrar buzdolabında soğutun. Taze meyveler ile süsleyin ve dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder