Malzemeler
- Yarım paket milföy
- Bir paket krem peynir
- İki kibrit kutusu kadar yumuşak beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 Yumurta sarısı
- Kornet kalıbı yoksa yağlı kağıt
Milföy Külah ( Peynir Dolgulu ) Tarifi Yapılışı
Bir tane milföyü oklava yardımıyla biraz uzatıp uzunlamasına şerit şeklinde kesiyoruz her şeriti 5 ‘e bölüyoruz. 1 külah için 2 şerit yeterli olacaktır. Tabi siz külahı büyük yada küçük yapacaksanız hamurunuzu ona göre sarabilirsiniz Yağlı kağıttan yaptığımız kalıbımıza kestiğimiz şeriti aşağıdan başlayarak yukarı doğru sarıyoruz uç kısmı altta kalacak. Hazırladığımız Milföylü külahlara yumurta sarısı sürüp 180 derecede fırında pişiriyoruz.
Pişen Külahlar soğuduktan sonra Peynir harçlarını hazırlıyoruz. Krem peynir ve beyaz peyniri karıştırıp külahların içlerini dolduruyoruz. Sıkma torbası ya da buz dolabı poşetine peynir harcını koyup külahların içine sıkabilirsiniz. İçleri dolan külahları Maydanoza batırıyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder