Malzemeler:
- 15 adet patates ( haşlanmış)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Arasına;
500 gram kıyma,2 adet soğan
Yapılışı:
- Soğan yemeklik doğranır ,yağda kavrulur,kıyma ve baharatları eklenir.Hazırlanan iç soğumaya bırakılır.
- Haşlanmış patatesler çatalla iyice ezilir, tereyağ da katılır,
- Yumurtalar kırılır ( 2 tanesi ) ve karıştırılır, karabiber ve tuzu da eklenir,
- Hazırlanan patatesin yarısı yağlanmış tepsiye yayılır,üzerine kıymalı harç eklenir.
- Kalan patatesle kıymanın üzeri iyice yayılarak kapatılır.
- İki yumurta üzerine sürülür,180 derecede ki fırında pişirilir.
- Çıkarmaya 5 dakika kala rendelenmiş kaşar üzerine serpilir kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder