19 Aralık 2016 Pazartesi

Tepside Kıymalı Patates Böreği

Malzemeler:

  • 15 adet patates ( haşlanmış)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Arasına;  

500 gram kıyma,2 adet soğan

Yapılışı:

  1. Soğan yemeklik doğranır ,yağda kavrulur,kıyma ve baharatları  eklenir.Hazırlanan iç soğumaya bırakılır. 
  2. Haşlanmış patatesler çatalla iyice ezilir, tereyağ da katılır,
  3. Yumurtalar kırılır ( 2 tanesi ) ve karıştırılır, karabiber ve tuzu da eklenir,
  4. Hazırlanan patatesin yarısı yağlanmış tepsiye yayılır,üzerine kıymalı harç eklenir.
  5. Kalan patatesle kıymanın üzeri iyice yayılarak kapatılır.
  6. İki yumurta üzerine sürülür,180 derecede ki fırında pişirilir.
  7. Çıkarmaya 5 dakika kala rendelenmiş kaşar üzerine serpilir kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: