25 Ocak 2017 Çarşamba

ANTEP FISTIKLI KOKO




  • MALZEMELER;
  • 3 adet yumurtanın akı
  • 200 gr toz şeker (1 su bardağı)
  • 160 gr Hindistan cevizi (2 su bardağı)
  • 220 gr toz fıstık (1,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu)
  • Kaplamak için; 1 kase pudra şekeri
  • YAPILIŞI;
  • 1-Yumurta aklarını derin bir kaba koyup yarım su bardağı toz şekeri ekleyin.
  •  2-Mikserin yüksek devriyle en az 5 dakika, beyazlaşıncaya kadar çırpın. 
  • 3-Kalan şekeri ekleyip bembeyaz, kar gibi oluncaya kadar, en az 5 dakika daha çırpın.
  • 4-Fıstığı ilave edip spatula ile karıştırın. Hindistan cevizini katıp tekrar karıştırın. 
  • 5-Karışımı buzdolabına koyup 2 saat kadar bekletin. Böylece kurabiye hemen sertleşecektir.
  • 6-Buzdolabından çıkarıp parçalar kopararak avuçlarınız arasında yuvarlayın.
  • 7- Pudra şekerine bulayıp önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: