- MALZEMELER;
- 3 adet yumurtanın akı
- 200 gr toz şeker (1 su bardağı)
- 160 gr Hindistan cevizi (2 su bardağı)
- 220 gr toz fıstık (1,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu)
- Kaplamak için; 1 kase pudra şekeri
- YAPILIŞI;
- 1-Yumurta aklarını derin bir kaba koyup yarım su bardağı toz şekeri ekleyin.
- 2-Mikserin yüksek devriyle en az 5 dakika, beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- 3-Kalan şekeri ekleyip bembeyaz, kar gibi oluncaya kadar, en az 5 dakika daha çırpın.
- 4-Fıstığı ilave edip spatula ile karıştırın. Hindistan cevizini katıp tekrar karıştırın.
- 5-Karışımı buzdolabına koyup 2 saat kadar bekletin. Böylece kurabiye hemen sertleşecektir.
- 6-Buzdolabından çıkarıp parçalar kopararak avuçlarınız arasında yuvarlayın.
- 7- Pudra şekerine bulayıp önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder