- MALZEMELER;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket karbonat
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
- 5,5 su bardağı su
- 500 gr toz şeker
- ½ adet limon
- YAPILIŞI;
- 1-Yumurtalar ve toz şekeri , mikserin yüksek devriyle bembeyaz oluncaya kadar, çırpın.
- 2- Sıvı yağ ve yoğurdu katıp 2 dakika daha çırpın.
- 3-Kalan malzemeleri ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.
- 4-Hamuru iyice yağladığınız dikdörtgen bir borcama aktarın.
- 5-Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında en az 50-60 dakika pişirip çıkarın.
- 6-Şerbeti için; su, toz şeker ve yarım limonu bir tencereye koyup karıştırın ve kaynatın.
- 7-Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- 8-Şerbet soğuyunca sıcak tatlının üzerine gezdirin ve servis yapın.
Şerbet için;
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder