25 Ocak 2017 Çarşamba

TARÇINLI REVANİ TARİFİ


  • MALZEMELER;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket karbonat
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
  • Şerbet için;
    • 5,5 su bardağı su
    • 500 gr toz şeker
    • ½ adet limon
    • YAPILIŞI;
    • 1-Yumurtalar ve toz şekeri , mikserin yüksek devriyle bembeyaz oluncaya kadar, çırpın.
    • 2- Sıvı yağ ve yoğurdu katıp 2 dakika daha çırpın.
    • 3-Kalan malzemeleri ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.
    • 4-Hamuru iyice yağladığınız dikdörtgen bir borcama aktarın.
    • 5-Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında en az 50-60 dakika pişirip çıkarın. 
    • 6-Şerbeti için; su, toz şeker ve yarım limonu bir tencereye koyup karıştırın ve kaynatın. 
    • 7-Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
    • 8-Şerbet soğuyunca sıcak tatlının üzerine gezdirin ve servis yapın.
    • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: