30 Ocak 2017 Pazartesi

ARNAVUT BÖREĞİ





MALZEMELER:

1 kg un
su -tuz

İçi:
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı lor peyniri
2 yumurta-tuz
Hamurların arasına sürmek için sıvı yağ

YAPILIŞI:

Ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yoğrulur.12 eşit parçaya ayrılır 6 sı altına 6 sı üstüne olacak şekilde. altı hamur tabak büyüklüğünde açılır araları yağlanarak hamurlar tepsi büyüklüğüne gelene kadar elle büyütülür. Yağlanan tepsiye konur. iç malzemesi de karıştırılır hamurun üstüne dökülür kalan hamurlarda aynı şekilde yapılır tepsinin üstüne konur kenarları fazla bastırmamak kaydıyla birleştirilir.üzeride yağlanan böreği 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir...



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: