30 Ocak 2017 Pazartesi

ERZURUM'UN DEN KÖFTESİ




MALZEMELER:

2,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
2 adet kuru soğan
tereyağ (yada margarin)
1 yemek kaşığı reyhan
Bir kase yoğurt
4-5 diş sarımsak


YAPILIŞI:

Bulgur sıcak su ile ıslatılır, kabartılır.Diğer taraftan soğanlar incecik doğranır.yarısı bulgura katılır yarısı kenarda bekletilir.bulgura un, reyhan ve tuz da ilave edildikten sonra yoğrulur.hamurdan küçük parçalar koparılır köfte şekli verilir unlanmış tepsiye dizilir.büyük bir tencerede su kaynatılır içine 2-3 yemek kaşığı kadar tuz konur ve kaynatılır.kaynayan suya köfteler yavaşça atılır. 8-10 dk haşlanır  delikli kepçeyle servis tabağına alınır .diğer taraftan tereyağ eritilir.yağ kızdırıldıktan sonra içine kenarda bekleyen soğanlar konur iyice pembeleşene kadar kavrulur.ocaktan alınır köftelerin üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt dökülür onun üzerine de kavurduğumuz soğan ve yağ gezdirilir hemen servis yapılır.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: