30 Ocak 2017 Pazartesi

LAHANA ÇORBASI





MALZEMELER:

    4-5 yaprak beyaz lahana
    1 kahve fincanı bulgur
    1 yemek kaşığı un
    100 gram kıyma
    1 küçük soğan
    2 orta boy domates
    1 yemek kaşığı tereyağ
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı acı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz


YAPILIŞI:

Lahananın yapraklarını yıkayın ve ince kıyın.Et suyunu kaynatın ve kıydığınız lahanalar ile yıkadığınız bulguru katarak 15 dk kadar pişmeye bırakın.Unu biraz su ile ezin ve çorbaya ilave ederek kıvam almasını sağlayın.Diğer yanda tereyağ ile sıvıyağı tavada kızdırın, soğanı soyun, yıkayın ve ince çinterek kızdırılmış yağda rengi değişmeden diriliği kaybolana kadar 3-4 dakika daha sonrada kıymayı ilave ederek bir o kadar daha kavurun.Domatesleri yıkayın ve rendeleyin, kavrulan soğan ile kıymaya katın.Tuz ve baharatları da karışıma ilave ederek 5 dakika kadar pişirin.Hazırlanan bu sosu pişmekte olan lahana ve bulgura katın ve 3-4 dakika kadar birlikte pişirerek özleşmesini sağlayın ve ocağınızı kapatın.







AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: