29 Ocak 2017 Pazar

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI





MALZEMELER:

2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tere yağ (az gelirse sıvı yağ ekleyin)
1 adet tavuk bulyon (tabi has tavuk suyunuz varsa o başka)
1 yemek kaşığı salça
tuz

YAPILIŞI:

Tereyağını eritin ve çay kaşıgının ucuyla salçayı ekleyip bir iki kavurun.
Şehriyeleri de ekledikten sonra biraz daha kavurun .Sıcak suyu ekleyin içine bulyonu atın tuzunu da ayarladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve şehriyeler suyu çekene kadar pişirin 10-15 dk demlendirdikten sonra pilavı havalandırarak karıştırın sıcak servis yapın.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: