YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER:
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tere yağ (az gelirse sıvı yağ ekleyin)
1 adet tavuk bulyon (tabi has tavuk suyunuz varsa o başka)
1 yemek kaşığı salça
tuz
YAPILIŞI:
Tereyağını eritin ve çay kaşıgının ucuyla salçayı ekleyip bir iki kavurun.
Şehriyeleri de ekledikten sonra biraz daha kavurun .Sıcak suyu ekleyin içine bulyonu atın tuzunu da ayarladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve şehriyeler suyu çekene kadar pişirin 10-15 dk demlendirdikten sonra pilavı havalandırarak karıştırın sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder