YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
TENCEREDE PAMUK KEK
MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
1 yumurta
bir su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 büyük kalın kabuklu limonun kabuğu
yarım limon suyu
2 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
YAPILIŞI:
Öncelikle şeker ve yumurta çırpılır.Ardından sıvı yağ, yoğurt limon kabuğu ve suyu eklenir,karıştırılır (karbonat limon suyuna karıştırılır öyle dökülür)Unda hamura elenerek döküldükten sonra yavaşça karıştırılarak malzemeler bir birine yedirilir. yağlanan kalıba kek hamuru dökülür. önceden tencerede kaynattığımız suya kalıp yavaşça oturtulur.
tencerenin üzerine temiz bir bez örtülür. kapağı sıkıca kapatılır.kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 30 dk pişirilir .piştikten sonra 15 dk kapağı açılmaz .açtıktan sonrada kek soğuyunca kalıptan çıkarılır.
NOT:İsterseniz bu keki kakaolu yapıp üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder