21 Ocak 2017 Cumartesi

Balkabağı Cipsi




Balkabağı cipsi tarifi
Malzemeler: 
1/2 kg ayıklanmış balkabağı 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 çorba kaşığı (silme) kekik
 1 tatlı kaşığı sarmısak tozu
 Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ısıtın.Kesilmiş kabakları yıkayın, 2-3 mm kalınlığında muntazam doğrayın.Kenarlı bir tabağa koyun.Küçük bir kâseye zeytinyağı ve diğer malzemeler koyun ve karıştırın.Karışımı kabakların üzerine dökün ve hafifçe elle alt üst ederek, iyice yedirin.Tepsiye yağlı kâğıt serin, kesilmiş, soslanmış kabakları üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye sıralayın.20-25 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin.İster tek başına ister et ve tavuk yemeklerinin yanında ikram edilebilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: