YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
21 Ocak 2017 Cumartesi
Balkabağı Cipsi
Balkabağı cipsi tarifi
Malzemeler:
1/2 kg ayıklanmış balkabağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı (silme) kekik
1 tatlı kaşığı sarmısak tozu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ısıtın.Kesilmiş kabakları yıkayın, 2-3 mm kalınlığında muntazam doğrayın.Kenarlı bir tabağa koyun.Küçük bir kâseye zeytinyağı ve diğer malzemeler koyun ve karıştırın.Karışımı kabakların üzerine dökün ve hafifçe elle alt üst ederek, iyice yedirin.Tepsiye yağlı kâğıt serin, kesilmiş, soslanmış kabakları üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye sıralayın.20-25 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin.İster tek başına ister et ve tavuk yemeklerinin yanında ikram edilebilir.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder