25 Ocak 2017 Çarşamba

BROWNİ TARİFİ



MALZEMELER;
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3-4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un ( bardak tam dolu olsun)


YAPILIŞI;

  • 1-Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri  mikserin yüksek devriyle en az 4-5 dakika, şeker eriyip karışım bembeyaz oluncaya kadar çırpın. 
  • 2-Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ilave edip 3-4 dakika daha çırpın.
  • 3-Bu karışımdan bir su bardağı kadar alıp ayırın.
  • 4-Kalan kek hamuruna vanilya, kabartma tozu ve unu katıp 2-3 dakika daha çırpın.
  • 5-Fırına dayanıklı büyük boy bir dikdörtgen cam kalıbı yağlayın.
  • 6-Hazırladığınız hamuru bu kalıba aktarın.  
  • 7-Fırını 180 dereceye ve alt üst konuma kek ayarına getirin.
  • 8-Keki 5 dakika önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika kadar pişirin. 
  • 9- Kürdan sokarak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.
  • 10-Pişen keki fırından çıkarın. Soğuması için bir kenarda 30 dakika bekletin.
  • 11-Ayırdığınız bir bardak sosu kekin üzerine gezdirip dilimleyerek servise sunun
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: