MALZEMELER;
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3-4 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un ( bardak tam dolu olsun)
YAPILIŞI;
- 1-Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle en az 4-5 dakika, şeker eriyip karışım bembeyaz oluncaya kadar çırpın.
- 2-Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ilave edip 3-4 dakika daha çırpın.
- 3-Bu karışımdan bir su bardağı kadar alıp ayırın.
- 4-Kalan kek hamuruna vanilya, kabartma tozu ve unu katıp 2-3 dakika daha çırpın.
- 5-Fırına dayanıklı büyük boy bir dikdörtgen cam kalıbı yağlayın.
- 6-Hazırladığınız hamuru bu kalıba aktarın.
- 7-Fırını 180 dereceye ve alt üst konuma kek ayarına getirin.
- 8-Keki 5 dakika önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
- 9- Kürdan sokarak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.
- 10-Pişen keki fırından çıkarın. Soğuması için bir kenarda 30 dakika bekletin.
- 11-Ayırdığınız bir bardak sosu kekin üzerine gezdirip dilimleyerek servise sunun
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder