MALZEMELER;
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2 su bardağı üzüm pekmezi
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- YAPILIŞI;
- 1-Nişasta ve pekmezi orta boy bir tencereye koyup tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
- 2-Orta ısılı ateşe oturtup sürekli karıştırarak pişirin.
- 3-Helva tencerenin ortasında toplanacak, kenarlardan iyice kopacaktır.
- 4- O zaman tere yağını ekleyip helvayı tekrar kavurun.
- 5-Çok ince dövülmüş cevizi de ilave edip 2-3 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
- 6-Helvayı bir tepsiye yayın. Biraz ılınınca ıslak elle helvadan parçalar koparın ve şekil vererek dizin.
- 7- Üzerine tekrar pekmez gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder