25 Ocak 2017 Çarşamba

CEVİZLİ PEKMEZLİ HELVA TARİFİ



MALZEMELER;
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • YAPILIŞI;
  • 1-Nişasta ve pekmezi orta boy bir tencereye koyup tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
  • 2-Orta ısılı ateşe oturtup sürekli karıştırarak pişirin.
  • 3-Helva tencerenin ortasında toplanacak, kenarlardan iyice kopacaktır. 
  •  4- O zaman tere yağını ekleyip helvayı tekrar kavurun.
  • 5-Çok ince dövülmüş cevizi de ilave edip 2-3 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
  • 6-Helvayı bir tepsiye yayın. Biraz ılınınca ıslak elle helvadan parçalar koparın ve şekil vererek dizin.
  • 7- Üzerine tekrar pekmez gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: