25 Ocak 2017 Çarşamba

CEVİZLİ ÇERKEZ HELVASI


  • MALZEMELER;
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 250 gr tereyağı
Şurup için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
Ayrıca;
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • YAPILIŞI;
  • 1-Unu derin bir kaba koyup üzerine sütü gezdirin. 
  • 2-Hafif nemlenmiş unu avuçlarınız arasında ufalayın.
  • 3-Bu işlemi yapmaya, un neredeyse pirinç tanesi büyüklüğüne gelinceye kadar devam edin.
  • 4-Diğer taraftan, yağı derin bir tavada eritin. 
  • 5-Pirinç tanesi büyüklüğündeki un topaklarını hemen ekleyip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
  • 6-En az 20-22 dakika, un hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun.
  • 7-Süt ve şekeri küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, karıştırarak kaynatın. 
  • 8-Ocaktan alıp kahverengi olan unun üzerine aktarın. Yavaş yavaş karıştırarak unu pişirmeye devam edin. 
  • 9-Bu teknikle yaptığınız helva çok daha lezzetli olacaktır.
  • 10-Hamur taneleri sütle şişecek, hacim kazanıp katılaşacaktır.
  • 11-Helvayı ocaktan alıp bir tabağa koyun ve üzerini düzeltin. Çekilmiş ceviz içiyle süsleyerek servise sunun.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: