- MALZEMELER;
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı süt
- 250 gr tereyağı
Şurup için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
Ayrıca;
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- YAPILIŞI;
- 1-Unu derin bir kaba koyup üzerine sütü gezdirin.
- 2-Hafif nemlenmiş unu avuçlarınız arasında ufalayın.
- 3-Bu işlemi yapmaya, un neredeyse pirinç tanesi büyüklüğüne gelinceye kadar devam edin.
- 4-Diğer taraftan, yağı derin bir tavada eritin.
- 5-Pirinç tanesi büyüklüğündeki un topaklarını hemen ekleyip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
- 6-En az 20-22 dakika, un hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun.
- 7-Süt ve şekeri küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, karıştırarak kaynatın.
- 8-Ocaktan alıp kahverengi olan unun üzerine aktarın. Yavaş yavaş karıştırarak unu pişirmeye devam edin.
- 9-Bu teknikle yaptığınız helva çok daha lezzetli olacaktır.
- 10-Hamur taneleri sütle şişecek, hacim kazanıp katılaşacaktır.
- 11-Helvayı ocaktan alıp bir tabağa koyun ve üzerini düzeltin. Çekilmiş ceviz içiyle süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder