- MALZEMELER;
- 5 adet dana bonfile
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet orta boy domates
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- YAPILIŞI;
- 1-Yarım santim dövülmüş bonfilelerin her birinin üzerine tuz ve karabiber serpiştirip üst üste yerleştirin. Düzgün bir şekilde buzdolabı poşetine koyup buzdolabının derin dondurucusunda bir gece bekletin.
- 2-Ertesi gün donmuş etleri buzluktan çıkarıp keskin bir bıçakla parmak şeklinde doğrayın.
- 3-Diğer taraftan, zeytin yağını bir tavada kızdırıp parmak şeklindeki bonfileleri ekledikten sonra, karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
- 4-Üzerine halka şeklinde incecik doğradığınız soğanları ve yine halka halka dilimlediğiniz çarliston biberleri ilave edin. Sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha kavurun.
- 5-Domatesleri soyup zar şeklinde doğradıktan sonra, etlerin üzerine ilave edin. Ancak domateslerin diri kalması için 5-6 dakikadan fazla kavurmayın.
- 6-Etler yumuşayınca ocaktan alıp tuz ve karabiberi serpiştirin.
- 7-Haşladığınız patatesleri soyup halka halka doğrayarak servis tabağına yerleştirin.
- 8-Kavurduğunuz etleri üzerine aktarın.
- 9-İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servise sunun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder