25 Ocak 2017 Çarşamba

ÇİNGENE KEBABI


  • MALZEMELER;
  • 5 adet dana bonfile
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • YAPILIŞI;
  • 1-Yarım santim  dövülmüş bonfilelerin her birinin üzerine tuz ve karabiber serpiştirip üst üste yerleştirin. Düzgün bir şekilde buzdolabı poşetine koyup buzdolabının derin dondurucusunda bir gece bekletin.
  • 2-Ertesi gün donmuş etleri buzluktan çıkarıp keskin bir bıçakla parmak şeklinde doğrayın.
  • 3-Diğer taraftan, zeytin yağını bir tavada kızdırıp parmak şeklindeki bonfileleri ekledikten sonra, karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
  • 4-Üzerine halka şeklinde incecik doğradığınız soğanları ve  yine halka halka dilimlediğiniz çarliston biberleri ilave edin. Sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha kavurun.
  • 5-Domatesleri soyup  zar şeklinde doğradıktan sonra, etlerin üzerine ilave edin. Ancak domateslerin diri kalması için 5-6 dakikadan fazla kavurmayın.
  • 6-Etler yumuşayınca ocaktan alıp tuz ve karabiberi serpiştirin.
  • 7-Haşladığınız patatesleri soyup halka halka doğrayarak servis tabağına yerleştirin.
  • 8-Kavurduğunuz etleri üzerine aktarın.
  • 9-İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servise sunun. 
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: