MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 1/2 bardak toz şeker
1 bardak rondodan geçirilmiş çiğ ıspanak
1/2 bardak sıvı yağ
2 bardak un
3/4 bardak iri dövülmüş ceviz
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Fırın ısısını 170 C ye getirin ve kek kalıbını yağlayıp unlayın. Yumurtayı ve toz şekeri derin bir kaba alıp, önce mikserin düşük hızında sonra da en yüksek hızında çırpın. Rondodan geçirilmiş çiğ ıspanağı ve sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, ceviz ve vanilini ekleyip karıştırın. Önceden ısınmış fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin. Yaklaşık 40-45 dk.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder