YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
TUZLU KEK
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı buğday unu
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz (silme)
yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
pulbiber, nane.....
YAPILIŞI:
Yumurtalar iyice köpürene kadar yüksek devirde mikserle çırpılır, daha sonra içine süt ve yağda alınarak bir kaç dakika kadar daha çırpma işlemine devam edilir. Ardından mısır unu, elenen un, tuz ve kabartma tozuda eklenerek çırpma işlemi sürdürülür. Peynir ve baharat eklemesinden sonra karışım bir kaşık yardımıyla şöyle bir harmanlandıktan sonra yağlanmış olan bir fırın kabına aktarılır. Ön ısıtılması yapılmış fırında 180-190 derecede 25-30 dakikaya yakın pişirilir.
NOT:Dilerseniz kaşar peynir yerine beyaz peynir kullanabileceğiniz gibi.. pulbiber, nane karışımı yerinede dereotu ya da maydanoz eklemesi yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder