25 Ocak 2017 Çarşamba

Çikolata Kaplamalı Kekler


Malzemeler;

  • 2  adet  yumurta
  • 1 su  bardağı  şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket  kabartma  tozu
  • 1  paket  vanilya
  • 2 su  bardağı un ( Azar azar  ekleyin )
  • 200  gr. bitter  veya sütlü  çikolata

YAPILIŞI;

  1. Yumurtaları  karıştırma  kabına  kırın.
  2. Toz  şekeri  ekleyip  iyice  çırpın.
  3. Süt ve  sıvı yağ  ekleyip  karıştırın.
  4. Elenmiş  unun üzerine  kabartma  tozunu  ekleyip  tekrar  karışımın üzerine  eleyin.
  5. Vanilyayı  ekleyin.
  6. Silikon kalıpları  yağlayın ve  kek  karışımını  1  paröak  boşluk kalacak şekilde  yerleştirin.
  7. Kekleri  170-180 derecede  25-30 dk pişirin.
  8. Pişen  kekleri  silikon kaplardan  çıkartıp  kapları  yıkayın.
  9. Çikolatayı  benmari  usulü  eritin.
  10. Erittiğiniz  çikolatayı  kuruladığınız  silikon  kaplara yerleştirin. 
  11. Soğuyan  kekleri  çikolataların üzerine  yerleştirip  1-2  saat  dolapta  bekletin.
  12. Çikolatalar  iyice  donunca  silikon kaplardan  çıkartın ve  servis  yapın.

Afiyet  olsun







Afiyet  olsun

Hiç yorum yok: