Malzemeler;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un ( Azar azar ekleyin )
- 200 gr. bitter veya sütlü çikolata
YAPILIŞI;
- Yumurtaları karıştırma kabına kırın.
- Toz şekeri ekleyip iyice çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Elenmiş unun üzerine kabartma tozunu ekleyip tekrar karışımın üzerine eleyin.
- Vanilyayı ekleyin.
- Silikon kalıpları yağlayın ve kek karışımını 1 paröak boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
- Kekleri 170-180 derecede 25-30 dk pişirin.
- Pişen kekleri silikon kaplardan çıkartıp kapları yıkayın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin.
- Erittiğiniz çikolatayı kuruladığınız silikon kaplara yerleştirin.
- Soğuyan kekleri çikolataların üzerine yerleştirip 1-2 saat dolapta bekletin.
- Çikolatalar iyice donunca silikon kaplardan çıkartın ve servis yapın.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder