25 Ocak 2017 Çarşamba

Porsiyonluk Köstebek Pasta



Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek  kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
Arası  İçin;
  • 2 poşet krem şanti ( 1 paketin içindeki 2  poşet)
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
Üzerine;
  • Antep fıstığı
  • Çilek



Hazırlanışı;

  1. Yumurta ve şekeri krema  kıvamı  alana  kadar 4-5 dakika iyice çırpın.
  2. Üzerine yağ ve sütü ekleyip,tekrar çırpın.
  3. Kakao,kabartma tozu ve unu  ilave  edip  karıştırın. Hamurun kıvamı  akışkan  olmalı,
  4. Yağlı kağıt  serili dikdörtgen kek kalıbınıza karışımı dökün. 
  5. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında keki pişirin.
  6. Kek  pişerken  şanti  ve  sütü  çırpın,dolaba  kaldırıp  soğumaya  bırakın.
  7. 40 dakika  sonra kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan  batırıp  çıkartın,pişmişse fırından çıkartın.
  8. Kek  soğuyunca önce  ince  kalan  kenarları kesip,sonra  ikiye kesin. Kenar  ve  üst  parçaları  robottan geçirin.
  9. Kekin alt kısmını  servis  tabağına alıp,üzerine  çırpılmış  şantiyi  döküp  yerleştirin.
  10. Robottan  geçirdiğiniz  kek parçalarını kremanın üzerine bolca serpin.
  11. Pastanızı  dolaba  kaldırın en  az 2-3  saat  dolabın  alt  kısmında  beklettikten sonra dilimleyip  üzerine  fıstık ve  çilek  yerleştirip  servis  yapın. Afiyet  olsun

Hiç yorum yok: