Malzemeler;
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Arası İçin;
- 2 poşet krem şanti ( 1 paketin içindeki 2 poşet)
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Üzerine;
- Antep fıstığı
- Çilek
Hazırlanışı;
- Yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar 4-5 dakika iyice çırpın.
- Üzerine yağ ve sütü ekleyip,tekrar çırpın.
- Kakao,kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. Hamurun kıvamı akışkan olmalı,
- Yağlı kağıt serili dikdörtgen kek kalıbınıza karışımı dökün.
- Önceden ısıttığınız 175 derece fırında keki pişirin.
- Kek pişerken şanti ve sütü çırpın,dolaba kaldırıp soğumaya bırakın.
- 40 dakika sonra kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıp çıkartın,pişmişse fırından çıkartın.
- Kek soğuyunca önce ince kalan kenarları kesip,sonra ikiye kesin. Kenar ve üst parçaları robottan geçirin.
- Kekin alt kısmını servis tabağına alıp,üzerine çırpılmış şantiyi döküp yerleştirin.
- Robottan geçirdiğiniz kek parçalarını kremanın üzerine bolca serpin.
- Pastanızı dolaba kaldırın en az 2-3 saat dolabın alt kısmında beklettikten sonra dilimleyip üzerine fıstık ve çilek yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder