MALZEMELER:
6 adet portakal
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
Yarım limonun suyu
6 adet karanfil
YAPILIŞI:
Portakalları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Kabukları küp küp (ya da istediğiniz gibi) doğrayıp, üzerini örtecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın. (Yaklaşık 20 dakika)
Portakallar acısını versin diye birkaç defa haşlayanlar da var ama ben çok yumuşak sevmediğimden bir kere haşlayıp suyunu süzdüm. Acısı da kalmadı zaten.
Bir tencerede şekeri, suyu ve portakal suyunu sürekli karıştırarak kaynatın. Şurup kıvamına gelince haşladığınız portakal kabuklarını ekleyin. Yaklaşık 45 dakika kadar orta ateşte kaynatın. En son yarım limon suyunu ve karanfilleri de ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Altını kapatıp reçeli kavanozlara boşaltın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder