31 Ocak 2017 Salı

EL YAPIMI KIYMALI BÖREK


MALZEMELER:


    4 su bardağı un
    yarım paket yaşmaya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    yarım su bardağı yoğurt
    1 yumurta
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    aldığı kadar ılık su

 

   İç harcı için:
    1 soğan, 2 diş sarımsak,300 gr.kıyma , 1 çay b.haşlanmış pirinç, 1 tutam maydanoz,
    5 adet yeşil soğan, sıvıyağ, tuz, karabiber

 YAPILIŞI:


Soğanı sıvıyağda kavurun. Soğan biraz kavrulunca üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıymayı yarı kıvamda pişirdikten ocaktan alın. Sonra üzerine haşlanmış pirinç ve doğranmış yeşil soğan ekleyerek karıştırın.

Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Tuzu ve toz şekeri ekleyerek harmanlayın. Daha sonra ortasını açarak içine mayayı, sıvıyağı, yumurtayı kenara doğru alarak ortadan itibaren karıştırmaya başlayın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.Hazırladığınız hamuru 2 bezeye ayırın. Bezeleri tepsi boyutunda açın. Daha sonra üzerine hazırladığınız iç harcı koyun. Her yerine yaydıktan sonra üzerine diğer hamuru da kapatın. Hamurun uçlarını alta kıvırdıktan sonra üzerine bastırarak tepsi boyutuna getirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürerek dilimleyip 170 derecede pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: