YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
27 Ocak 2017 Cuma
Elma Poğaça
MALZEMELER :
1 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kurumaya
Un
TARİFİ;
1-Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğurup mayalanmaya bırakın.
2-Kabarınca hamurdan bir parça alıp içine peynir koyup kapatıp yuvarlayın.
3-Silikon kek kalıbına koyun çubuk krakeri ortadan ikiye kırın ve hamura biraz yandan olacak şekilde dibine kadar batırın.
4-Yumurtanın sarısını sürüp nane yapraklarını yerleştirin .
5-Bütün hamuru şekillendirdikten sonra fırın iyice ısınana kadar bekletip kızgın fırına sürün .
6-Fırını 200 dereceye ayarlayın.
7-Kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder