27 Ocak 2017 Cuma

Elma Poğaça





 MALZEMELER :  

1 su bardağı zeytinyağ
                                  
2 su bardağı ılık süt
                                  
1 yumurta akı
                                   
1 tatlı kaşığı tuz
                                   
2 yemek kaşığı şeker
                                   
1 yemek kaşığı kurumaya
                                   
Un

TARİFİ;

1-Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğurup mayalanmaya bırakın.
2-Kabarınca hamurdan bir parça alıp içine peynir  koyup kapatıp yuvarlayın. 
3-Silikon kek kalıbına koyun çubuk krakeri ortadan ikiye kırın ve hamura biraz yandan olacak şekilde dibine kadar batırın.
4-Yumurtanın sarısını sürüp nane yapraklarını yerleştirin .
5-Bütün hamuru şekillendirdikten sonra fırın iyice ısınana kadar bekletip kızgın fırına sürün .
6-Fırını 200 dereceye ayarlayın.
7-Kızarana kadar pişirin.


           AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: