Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
İç malzemesi;
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı toz biber
- Nane, tuz, karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr tereyağı (acılan hamura sürmek için)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Gubate Tarifi Yapılışı
Bütün malzemelerini karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım, bu arada patatesleri haşlayalım. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım. İçine baharatlarımızı ekleyip biraz daha kavrulunca altını kapatalım. Haşlanan patatesleri çatalla ezip içine hazırladığımız sosu da ekleyip karıştıralım. Dinlenen hamuru 3 bezeye ayırıp büyükçe açalım. Açılan hamura erittiğimiz tereyağın dan biraz döküp fırçayla sürelim. Ortasından delip kenarlara doğru kıvıralım, rulo haline gelince birer karış arayla keselim. Kestiğimiz hamurları elimizle yuvarlayıp merdaneyle açalım. İçerisine harçtan koyup üçgen şeklinde kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu da serpip 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder