27 Ocak 2017 Cuma

FISTIKLI ÇİKOLATALI PASTA



MALZEMELER;
                                                  4 yumurta
PANDİSPANYA İÇİN :              1 su bardağı şeker
                                                1/2 çay bardağı ılık su
                                                1/4 limon suyu
                                                1 su bardağı un
                                                2 yemek kaşığı kakao
                                                1 paket kabartma tozu


       KREMA İÇİN :     4 su bardağı süt
                                   2.5 yemek kaşığı un
                                   2 buçuk yemek kaşığı nişasta
                                   yarım su bardağı şeker
                                   3 yemek kaşığı labne peyniri
                                   2 tane muz

      kek için ; yumurtanın beyazlarına şekerin yarısını koyup kar gibi oluncaya kadar çırpın. Daha sonra sarılarına kalan şekeri koyup açık sarı bir renk alıncaya kadar çırpın suyu limonu ekleyin karıştırıp unu,kakaoyu,kabartma tozunu eleyin ve sarılara karıştırın bu aşamada spatula kullanın daha sonra yumurtanın beyazını yavaş yavaş karıştırın ve 26 cm lik kelepçeli kalıba döküp 170 derecede pişirin.
       Kreması için; süte nişasta ve unu koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin ,şekeri ekleyip karıştırın bir iki dk kaynatın ve soğumaya bırakın hava almaması için üzerini kremayla temas edecek şekilde streçle kaplayın tamamen soğutun labne peynirini koyup çırpın ve 3 kaşık kadarını ayırıp kalanına muzu  küçük küçük doğrayın karıştırın.

       Soğuyan keki kalıptan çıkarın ikiye kesin alt tabanını tekrar kalıba yerleştirin sütle ıslatın ve muzlu kremayı yayın diğer keki de ıslatıp üzerine koyup hafif bastırın ayırdığınız 3 kaşık kremayı üzerine sarın ve dolapta bir - iki saat kadar bekletin daha sonra ganajı hazırlayıp üzerine dökün dolapta biraz dinlendirip üzerine bolca fıstık serpip servis edin.

        AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: