Malzemeler;
- 1 adet sade pasta tabanı
- 1 kg. süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt ( Pasta tabanını ıslatmak için)
- Pastayı süslemeye yetecek kadar çilek ( 1 kg. civarı)
- 1 kase çilekli sos
Hazırlanışı;
- Öncelikle kremayı hazırlıyoruz.
- Bunun için sütü derin bir tencereye boşaltın.
- Un ve buğday nişastasını ilave edip,toz şekeri de ekleyip hızlıca karıştırın.
- Krema koyulaşınca tereyağı da kremaya ekleyin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.
- Pasta tabanının yarısını kelepçeli kalıba yerleştirin .
- Ayırdığınız bir bardak sütün yarısı ile pasta tabanını ıslatın.
- Kenarlarına ortadan kestiğiniz çilekleri yerleştirin.
- Kremayı pasta tabanının üzerine boşaltıp spatula ile düzeltin.
- Kremanın üzerine diğer pasta tabanı parçasını da yerleştirip üzerini ıslatın.
- Pastanın üzerini hazır çilek sosu ile kapatın ve dilimlenmiş çilek parçaları,fıstık ve bademle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder