29 Ocak 2017 Pazar

MADIMAK YEMEĞİ








MALZEMELER:

Madımak
Soğan
Bulgur
Yoğurt
1-2 diş sarımsak:
Tuz,biber,yağ,salça



YAPILIŞI:
1- Madımak eğer tazeyse temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. 
2- Bizdeki kurutulmuş olduğu için üstüne su ekleyip bir kenara aldık.
3- Tencereye yağ,soğan,salça  konularak kavrulur, madımak üzerine ilave edilir.
4 -Biraz kavurduktan sonra su ve tuz atılır.
5- Bir süre sonra bulgur ya da pirinç ilave edilir.
6- 15 dakika pişirildikten sonra eğer pirinç ya da bulgurlar piştiyse altı söndürülür. 
7-Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: