YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
MADIMAK YEMEĞİ
MALZEMELER:
Madımak
Soğan
Bulgur
Yoğurt
1-2 diş sarımsak:
Tuz,biber,yağ,salça
YAPILIŞI:
1- Madımak eğer tazeyse temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür.
2- Bizdeki kurutulmuş olduğu için üstüne su ekleyip bir kenara aldık.
3- Tencereye yağ,soğan,salça konularak kavrulur, madımak üzerine ilave edilir.
4 -Biraz kavurduktan sonra su ve tuz atılır.
5- Bir süre sonra bulgur ya da pirinç ilave edilir.
6- 15 dakika pişirildikten sonra eğer pirinç ya da bulgurlar piştiyse altı söndürülür.
7-Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder