25 Ocak 2017 Çarşamba

Havuçlu Bisküvili Yaş Pasta




Malzemeler;

  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 6-7 adet havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 80 gr çikolata
  • Antep fıstığı
Hazırlanışı;
  1. Havuçları rendeleyip tencereye alın.Üzerine toz şekeri döküp havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
  2. Bu arada soğuk süt ile şantiyi hazırlayın.
  3. Bisküvileri soğuk süte batırıp servis tabağına dizin.
  4. Üzerine şantiden koyup yerleştirin.
  5. Üzerine tekrar bisküvi dizip bisküvilerin üzerine pişen havuçlardan yerleştirin.
  6. Havuçların üzerine bisküvi dizip aynı şekilde yerleştirin.
  7. Üst katına da da şanti sürüp yarım saat kadar dolapta dinlendirin.
  8. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı döküp kaşıkla şekil verin ve fıstık serpiştirip en az 1 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: