Malzemeler;
- 1 paket pötibör bisküvi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 6-7 adet havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 80 gr çikolata
- Antep fıstığı
Hazırlanışı;
- Havuçları rendeleyip tencereye alın.Üzerine toz şekeri döküp havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
- Bu arada soğuk süt ile şantiyi hazırlayın.
- Bisküvileri soğuk süte batırıp servis tabağına dizin.
- Üzerine şantiden koyup yerleştirin.
- Üzerine tekrar bisküvi dizip bisküvilerin üzerine pişen havuçlardan yerleştirin.
- Havuçların üzerine bisküvi dizip aynı şekilde yerleştirin.
- Üst katına da da şanti sürüp yarım saat kadar dolapta dinlendirin.
- Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı döküp kaşıkla şekil verin ve fıstık serpiştirip en az 1 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder