25 Ocak 2017 Çarşamba

LİMONLU MOZAİK PASTA


MALZEMELER

  • 25 adet petibör bisküvi
  • 125 gr bitkisel margarin
  • 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2-4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 3 adet yumurtanın sarısı
  • ½ su bardağı süt
  • ½ su bardağı iri dövülmüş ve kavrulmuş fındık içi
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI

  • 1-Bisküvileri elinizle kırarak tavla zarı büyüklüğünde parçalara ayırıp derin bir kaba koyun.
  • 2-Diğer taraftan, margarini bir tavada eritip ocaktan alın. Ilık hale gelmesini bekleyip,  
  • mutfak robotuna aktarın. 
  • 3-Üzerine yumurta sarıları, pudra şekeri, süt ve kakaoyu ekleyin. 
  • 4-Son olarak, vanilyayı ve  rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip robotu çalıştırın.
  • 5-Birkaç dakika çektiğiniz koyu kıvamlı çikolata sosunu ufalanmış bisküvilerin üzerine aktarıp iyice karıştırın. 
  • 6-Üzerine iri çekilmiş fındığı ekleyip tekrar karıştırın.
  • 7-Hazırladığınız karışımı streçe ya da yağlı kağıda sarın,
  • 8-10 santim yüksekliğinde bir pramit elde edecek şekilde şekil verin. 
  • 9-Pastayı buzdolabının derin dondurucusunda bir gece bekletip çıkarın.
  • 10-Üzerindeki naylonu ya da kağıdını çıkarıp 1 santim kalınlığında dilimleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: