- HAVUÇLU TARÇINLI CUPCAKE
- Malzemeler;
- .3 Adet yumurta
- .1,5 Su bardağı
- .1 çay bardağı rafine zeytinyağı
- .2 büyük havuç
- .2 su bardağı un
- .2 paket kabartma tozu
- .1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- .1 çay kaşığı tarçın
Kremasi icin:
- 1/2 kap krem peynir
- 2 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 vanilya
- 3-4 tatlı kaşığı pudra sekeri
- 2 tatli kaşığı yagsız süt
YAPILIŞI;
- Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar mikserle çırpın
- Yağı, rendelenmiş havucu ilave edip karıştırın
- Diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
- Cupcake kalıplarına döküp 190 derecelik fırına sürün.
- Kabarmaya başladıktan sonra fırın ısısını 170 dereceye indirin.
- Üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından almadan kürdan batırıp bakın. Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Kreması için malzemeleri derin bir kaba alın ve mikserle 2 dakika iyice çırpın.
- Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına koyun 10 dakika buzdolabında bekletin.
- Pişen kekin üzerine hazırladığınız kremayı sıkın.
- Üzerlerini istediğiniz jelibomlarla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder