Çocukların çok sevdiği,büyüklerinde çok sevip gizli gizli yediği süt dilimleri,
Malzemeler
- 4 adet yumurta ( beyazı ve sarısı ayrılacak )
- 1 su bardağı dolu toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 fiske tuz
Kinder Süt Dilimi Tarifi Kreması için
- 2 paket taze krema
- 2 paket kremşanti
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limonun suyu
YAPILIŞI;
- Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın
- Yumurtanın sarısını toz şeker ile krema haline gelene kadar iyice çırpın
- Sütü ve sıvıyağı ilave edip çırpın unu kabartma tozunu,şekerli vanilini ve kakaoyu ilave edip karıştırın
- Yumurtanın beyazını bir fiske tuz ile krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın ve kek hamuruna ilave edip tahta kaşıkla karıştırın
- Yaptığınız hamuru ikiye ayırın, iki büyük fırın tepsisine yağlı kağıdı serin kek ince olacağı için yapışmasın diye fırın kağıdını margarinle yağlayın yaptığınız kekin yarısını bir tepsiye,yarısında diğer tepsiye ince bir şekilde eşit yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 ila 10 dakika arası kekin hamurlarını pişirin, fırın kağıdını çıkarmadan soğumaya bırakın bu arada kremasını hazırlayalım
- Kreması için olan bütün malzemelerin hepsini birden katılaşana kadar iyice çırpın en az yarım saat buz dolabında bekletin
- Kekin arasına kremayı sürün her tarafa eşit olacak şekilde yayın diğer keki üzerine kapatın elinizle hafifçe düzleyip üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça çıkarın ve buz dolabının alt kısmında en az 3 saat veya bir gece dinlendirin .
- 1 gece buzdolabının alt kısmında dinlenen süt dilimi kekinizin kenarlarını keskin bir bıçakla düz bir şekilde kesin, 20-30 dakika daha buzdolabında dinlendirip servis yapın
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder