1 Ocak 2017 Pazar

SÜT DİLİMLERİ


Çocukların çok sevdiği,büyüklerinde çok sevip gizli gizli yediği süt dilimleri,
Malzemeler 
  • 4 adet yumurta ( beyazı ve sarısı ayrılacak )
  • 1 su bardağı dolu  toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 fiske  tuz
Kinder Süt Dilimi Tarifi   Kreması için
  •  2 paket taze krema  
  • 2 paket  kremşanti
  • 2 çorba kaşığı   bal
  • 1 tatlı kaşığı limonun suyu
YAPILIŞI;
  • Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın
  • Yumurtanın sarısını toz şeker ile krema haline gelene kadar iyice çırpın
  • Sütü ve sıvıyağı ilave edip çırpın unu kabartma tozunu,şekerli vanilini ve kakaoyu ilave edip karıştırın
  • Yumurtanın beyazını bir fiske tuz ile krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın ve kek hamuruna ilave edip tahta kaşıkla karıştırın
  • Yaptığınız hamuru ikiye ayırın, iki büyük fırın tepsisine  yağlı kağıdı serin kek ince olacağı için yapışmasın diye fırın kağıdını margarinle yağlayın yaptığınız kekin yarısını bir tepsiye,yarısında diğer tepsiye ince bir şekilde eşit yayın.
  •   Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 ila 10 dakika arası  kekin  hamurlarını pişirin, fırın kağıdını çıkarmadan  soğumaya bırakın bu arada   kremasını hazırlayalım
  • Kreması  için olan bütün malzemelerin hepsini  birden katılaşana kadar   iyice çırpın en az yarım saat buz dolabında bekletin
  • Kekin arasına kremayı sürün her tarafa eşit olacak şekilde yayın diğer  keki üzerine kapatın elinizle hafifçe  düzleyip üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça  çıkarın ve buz dolabının alt kısmında  en az 3 saat veya bir gece dinlendirin .
  • 1 gece buzdolabının alt kısmında dinlenen süt dilimi kekinizin kenarlarını keskin bir bıçakla düz bir şekilde kesin, 20-30 dakika  daha buzdolabında dinlendirip  servis yapın
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: