YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
31 Ocak 2017 Salı
HELLİM PEYNİRLİ PİZZA TADINDA TART
MALZEMELER:
Hamur için:
1-1/5 su bardağı un
150 gr tereyağı (soğuk ve küp küp dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı buz gibi su
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
Yarım su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı hellim peyniri (rendelenmiş)
15-20 tane cherry domates
2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
biberiye, karabiber
domateslerin üzeri için keş rendesi
biraz kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Öncelikle un ve tuzumuzu harmanlayıp içerisine küp küp doğrayıp soğuttuğumuz tereyağını ekleyip yoğuruyoruz. Hemen ardından sularını ekleyip hamurumuzu bir poşete atıp buzdolabından en az 1 saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru yağladığımız tart kalıbına koyup el yardımıyla açıyoruz. sonra önce beyaz peyniri, ardından rendelenmiş hellim peynirini hamurun üzerine ekliyoruz. sonra cherry domateslerini dizip üzerlerine biraz tuz döküp, keşleri rendeliyoruz. Sonra karabiber, zeytin yağı ve son olarak da taze biberiyeyi ekleyip önceden ısıttığımız fırında 40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkartmadan önce üzerine isteğe bağlı olarak kaşar peyniri rendeleyip ılık olarak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder