YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
31 Ocak 2017 Salı
SADE UN KURABİYESİ TARİFİ
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 paket margarin
1.5 su bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
Üstüne:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Unun ortasına eritilmiş margarin ve diğer malzemeler konularak yumuşak bir hamur yapılır.Oklava ile açılarak iki parmak genişliğinde şeritler kesilir.Yine iki parmak genişliğinde kesilir.Yağlı tepsiye dizilir.Orta ısılı fırına verilir.Üstü kızarmadan çatlayınca çıkarılır fırından.Servis tabağına alınıp,bolca pudra şekeri serpilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder