YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
İZMİR PİLAVI
MALZEMELER:
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Bardağı ceviz
1 Tutam dereotu
1 Tutam maydanoz
2 Çorba Kaşığı antepfıstığı
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
6 Adet kuru kayısı
1 Adet soğan
2 Çorba Kaşığı kuş üzümü
1 Su Bardağı etsuyu
2 Su Bardağı baldo pirinç
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra sana klasik margarini tencereye alıp ince doğranmış soğanla bir iki dakika kavuruyoruz. üzerine pirinçleri ve tuzunu ekleyip 4-5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak et suyunu verip orta ateşte pilavımızı pişiriyoruz. Pilav demlenirken başka bir tavada dolmalık fıstığı ceviz, kuş üzümü, küp doğranmış kayısıları, Antep fıstıklarını biraz sana margarinle 2-3 dakika kavuruyoruz. Demlenen pilavın üzerine kavurduğumuz malzemeleri, tarçını, ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Islattığımız kalıbın içine pilavı doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerini taze dereotu ve maydanozla süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder