3 Ocak 2017 Salı

MANDALİNA SOSLU CHEESECAKE


Taban:

200 gyulaflı bisküvi
75 gmargarin
2 yemek kaşığı
100 gram   ceviz içi
süt

Krema:

1 poşet Cheesecake Yap
2 ½ su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 ½ su bardağıyoğurt
1limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

2 adetmuz
2 poşet Tart jöle
4 yemek kaşığıtoz şeker
2 çay bardağısu
3 çay bardağıtaze sıkılmış mandalina suyu

Süslemek için:

1 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Arasına isterseniz çikolata sosuna batırılmış muz koyabilirsiniz.

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (24 cm)

Hazırlanışı

1

Taban:

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarini kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt,ceviz içi ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
2

Krema:

2,5 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurt ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Cheesecake'in üzerine bıçak ile 8'e dilimlenecek şekilde iz yapın. 2 adet muzu soyup dilimleyin, birbirinden ayırın. Muz dilimlerini işaretli alanların içlerine sıralayın.
3

Tartjöle:

2 poşet Tartjöle ve 4 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine su ve mandalina suyunu ve  mandalina kabuklarını ince ince doğrayıp ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 2 dakika soğutun ve cheseecake'in üzerine kaşık kaşık dökün.  Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın. Yaklaşık 2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecake'i işaretli yerlerden dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: