Taban:
200 g yulaflı bisküvi
75 g margarin
2 yemek kaşığı
100 gram ceviz içi süt
200 g | yulaflı bisküvi |
75 g | margarin |
2 yemek kaşığı 100 gram ceviz içi | süt |
Krema:
1 poşet Cheesecake Yap
2 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 ½ su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet | Cheesecake Yap |
2 ½ su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 ½ su bardağı | yoğurt |
1 | limon kabuğu rendesi |
Üzeri için:
2 adet muz
2 poşet Tart jöle
4 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su
3 çay bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 adet | muz |
2 poşet | Tart jöle |
4 yemek kaşığı | toz şeker |
2 çay bardağı | su |
3 çay bardağı | taze sıkılmış mandalina suyu |
Süslemek için:
1 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı
1 yemek kaşığı | kırılmış Antep fıstığı |
Arasına isterseniz çikolata sosuna batırılmış muz koyabilirsiniz.
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (24 cm)
Kelepçeli kalıp (24 cm) |
Hazırlanışı
Taban:
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarini kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt,ceviz içi ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarini kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt,ceviz içi ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
Krema:
2,5 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurt ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Cheesecake'in üzerine bıçak ile 8'e dilimlenecek şekilde iz yapın. 2 adet muzu soyup dilimleyin, birbirinden ayırın. Muz dilimlerini işaretli alanların içlerine sıralayın.
2,5 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurt ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Cheesecake'in üzerine bıçak ile 8'e dilimlenecek şekilde iz yapın. 2 adet muzu soyup dilimleyin, birbirinden ayırın. Muz dilimlerini işaretli alanların içlerine sıralayın.
Tartjöle:
2 poşet Tartjöle ve 4 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine su ve mandalina suyunu ve mandalina kabuklarını ince ince doğrayıp ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 2 dakika soğutun ve cheseecake'in üzerine kaşık kaşık dökün. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın. Yaklaşık 2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecake'i işaretli yerlerden dilimleyerek servis yapın.
2 poşet Tartjöle ve 4 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine su ve mandalina suyunu ve mandalina kabuklarını ince ince doğrayıp ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 2 dakika soğutun ve cheseecake'in üzerine kaşık kaşık dökün. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın. Yaklaşık 2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecake'i işaretli yerlerden dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder